Saturday, March 7, 2015

Recipe: Peanut Butter & Chocolate Chips Cookie Dough


Ingredients

1 1/4 Cups canned Chickpeas, well-rinsed and patted dry
1/2 Cup chocolate chips (use any chocolate chips flavour you like, this time i used butterscotch chocolate chips)
1 teaspoon baking powder
1/4 cup honey (you also can use sugar cane honey like me or ordinary honey)
2 teaspoons vanilla extract
1/2 cup + 2 tablespoons creamy peanut butter ( you can also use almond butter)

instructions


  1. Preheat the oven to 350 F/ 175 C combine all the ingredients except the chocolate chips in a food processor until creamy.
  2. The mixture will be very thick, move it to a bowl then add the chocolate chips and mix.
  3. With wet hands form into 1 1/2 inch balls, place it on baking tray with parchment paper, press down slightly on the balls.
  4. bake for 10 minutes, leave them to cool down for 15 minutes before removed and serving.





المقادير

١ ١/٤ كوب حمص معلب ، يجب غسلة بالماء ثم تجفيفه جيدا
١/٢ كوب قطع شوكولاتة ( يمكن استخدام أي نكهة ، استخدمت بترسكوتش حق التصوير)
١ ملعقة صغيرة باكينج باودر
١/٤ كوب عسل (يمكن استخدام أي نوع ، استخدمت عسل قصب السكر)
٢ ملاعق صغيرة  خلاصة الفانيلا
١/٢ كوب + ٢ ملاعق كبيرة من كريمة الفول السوداني (ممكن استخدام كريمة اللوز)

الطريقة:

  1. تسخين الفرن٣٥٠ ف/١٧٥س ، نخلط جميع المقادير ماعدي قطع الشوكولاتة في خلاطة الطعام حتي تتكون لنا عجينة كريمية.
  2. ننقل العجينة الي وعاء و نضيف قطع الشكولاتة و نمزجهم.
  3. نكون دوائر من العجين قطرها ١ ١/٢ بوصة ، يفضل تبليل اليدين بالماء علشان ما تلزق العجينة أثناء التشكيل، نصف الكور في صينية خبز مفروشة بورق مشمع ثم قومي بضغط الكور قليلا علشان تعطي شكل الكوكي.
  4. توضع بالفرن لمدة ١٠ دقائق و تترك لتبرد قبل رفعها من الصينية و تقديمها.

vegan version use dark chocolate and sugar cane honey and bon appétit.
للنسخة النباتية والخالية من أي منتج حيواني يمكن استخدام الشكولاتة الداكنة دون إضافات و عسل قصب السكر و عليكم بالعافية.


No comments:

Post a Comment