Ingredients
1 1/4 Cups canned Chickpeas, well-rinsed and patted dry1/2 Cup chocolate chips (use any chocolate chips flavour you like, this time i used butterscotch chocolate chips)
1 teaspoon baking powder
1/4 cup honey (you also can use sugar cane honey like me or ordinary honey)
2 teaspoons vanilla extract
1/2 cup + 2 tablespoons creamy peanut butter ( you can also use almond butter)
instructions
- Preheat the oven to 350 F/ 175 C combine all the ingredients except the chocolate chips in a food processor until creamy.
- The mixture will be very thick, move it to a bowl then add the chocolate chips and mix.
- With wet hands form into 1 1/2 inch balls, place it on baking tray with parchment paper, press down slightly on the balls.
- bake for 10 minutes, leave them to cool down for 15 minutes before removed and serving.
المقادير
١ ١/٤ كوب حمص معلب ، يجب غسلة بالماء ثم تجفيفه جيدا
١/٢ كوب قطع شوكولاتة ( يمكن استخدام أي نكهة ، استخدمت بترسكوتش حق التصوير)
١ ملعقة صغيرة باكينج باودر
١/٤ كوب عسل (يمكن استخدام أي نوع ، استخدمت عسل قصب السكر)
٢ ملاعق صغيرة خلاصة الفانيلا
١/٢ كوب + ٢ ملاعق كبيرة من كريمة الفول السوداني (ممكن استخدام كريمة اللوز)
الطريقة:
- تسخين الفرن٣٥٠ ف/١٧٥س ، نخلط جميع المقادير ماعدي قطع الشوكولاتة في خلاطة الطعام حتي تتكون لنا عجينة كريمية.
- ننقل العجينة الي وعاء و نضيف قطع الشكولاتة و نمزجهم.
- نكون دوائر من العجين قطرها ١ ١/٢ بوصة ، يفضل تبليل اليدين بالماء علشان ما تلزق العجينة أثناء التشكيل، نصف الكور في صينية خبز مفروشة بورق مشمع ثم قومي بضغط الكور قليلا علشان تعطي شكل الكوكي.
- توضع بالفرن لمدة ١٠ دقائق و تترك لتبرد قبل رفعها من الصينية و تقديمها.
vegan version use dark chocolate and sugar cane honey and bon appétit.
للنسخة النباتية والخالية من أي منتج حيواني يمكن استخدام الشكولاتة الداكنة دون إضافات و عسل قصب السكر و عليكم بالعافية.
No comments:
Post a Comment